Şanlıurfa’da Yıldırım Felaketi: Üç Büyükbaş Hayvan Telef Oldu

14 Şubat 2024 Gündem

ŞANLIURFA, Türkiye – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, geçtiğimiz yıl Şubat ayında meydana gelen bir yıldırım düşmesi olayı, bölgedeki çiftçilerin doğal afetler karşısındaki kırılganlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Fırat Mahallesi Küme Evler mevkiinde bulunan bir ahıra isabet eden yıldırım nedeniyle Serkan Giray’a ait üç büyükbaş hayvan telef oldu.

Olayın ardından bölgeye sevk edilen Siverek Belediyesi ekipleri, telef olan hayvanların gömülmesi için derhal çalışma başlattı. Bu tür olaylar, özellikle kırsal kesimlerde yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar için ciddi ekonomik kayıplara yol açabiliyor.

Şanlıurfa ve çevresi, zaman zaman şiddetli hava olaylarına sahne olabilen bir bölge. Mart 2025’te Ceylanpınar ilçesinde bir elektrik direğine yıldırım düşme anı cep telefonu kamerasına yansımış ve olayın şiddeti gözler önüne serilmişti. Benzer şekilde, Mart 2024’te Siverek’te yere düşen bir yıldırım da kaydedilmişti. Bu olaylar, yıldırımın sadece canlılar için değil, altyapı için de potansiyel bir tehdit oluşturduğunu gösteriyor.

Tarım ve hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Şanlıurfa’da, çiftçilerin yıldırım gibi ani ve yıkıcı doğa olaylarına karşı daha dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları büyük önem taşıyor. Hayvan barınaklarının yıldırımdan korunma sistemleriyle donatılması ve hava durumu uyarılarının yakından takip edilmesi, benzer felaketlerin önüne geçmek adına atılabilecek adımlar arasında yer alıyor.

Related Posts

Guinness Rekorlar Kitabı’na Giren Eşek Suzy: 54 Yıllık Uzun Yaşamın Sırrı

New Mexico’da yaşayan Suzy adlı eşek, 54 yıl süren ömrüyle Guinness Rekorlar Kitabı’na “Dünyanın en yaşlı eşeği” olarak girdi. Ortalama eşek ömrünün iki katını aşan bu rekor, dünya genelinde ilgi uyandırdı.

Bahçecik’te Duygu Dolu Kavuşma: Çalınan Buzağı Annesine Teslim Edildi!

Bahçecik Mahallesi’nde Mehmet Oruç’a ait çiftlikten çalınan 25 günlük buzağı, polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda bulunarak annesine kavuşturuldu. Yaşanan bu duygusal kavuşma anları çiftlik sakinlerini ve görenleri derinden etkilerken, çiftlik sahibi Mehmet Oruç emeği geçen polis ekiplerine teşekkür etti. Hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir