Meram ilçesinde evinin önündeki terliklerin kaybolması üzerine hırsızlık şüphesiyle kamera kayıtlarını inceleyen İdris Erdoğan, failin bir tilki olduğunu gördü.
📍 KONYA / MERAM🕒 02 Eylül 2026 ⏱️ 2 DAKİKA

Güvenlik kamerasında tilkinin terliği ağzıyla taşıdığı anlar kaydedildi.
Konya’nın merkez Meram ilçesi Yeşiltekke Mahallesi’nde yaşayan esnaf İdris Erdoğan, kapı önünde bıraktığı terliklerin birer birer eksilmesi üzerine durumu araştırmaya karar verdi.
GÜVENLİK KAMERASINDAKİ ŞAŞIRTICI FAİL
Erdoğan, başlangıçta terlikleri sokak hayvanlarının götürmüş olabileceğini düşündü. Ancak kaybolan eşyaların artması üzerine güvenlik kamerası kayıtlarını geriye dönük incelediğinde, gece saatlerinde bahçeye giren bir tilkinin terlikleri ağzına alarak hızla uzaklaştığını tespit etti. Görüntülerde tilkinin oldukça sakin hareket etmesi ve doğrudan terliklere yönelmesi dikkat çekti.
DENEME AMAÇLI BIRAKILAN AYAKKABIYI BEĞENMEDİ
Durumu test etmek isteyen İdris Erdoğan, ertesi gece kapı önüne deneme amaçlı bir spor ayakkabı bıraktı. Güvenlik kamerasına yansıyan yeni görüntülerde tilkinin tekrar geldiği, spor ayakkabıyı ağzına aldığı ancak kısa bir süre sonra ayakkabıyı evin yakınındaki bir alana bıraktığı görüldü. Erdoğan, tilkinin deri (meşin) olmayan malzemeleri tercih etmediğini gözlemlediğini belirtti.
“BİR METRE MESAFEYE KADAR YAKLAŞTI”
İdris Erdoğan, tilkinin mahalleye ve evlerine oldukça alıştığını ifade ederek, arıcılık yapan bir arkadaşının da tilkiyle yaklaşık bir metre mesafeden karşılaştığını anlattı. Erdoğan, “Kamera kayıtlarını açınca baktık ki hırsız tilkiymiş. Kapıyı aralayıp içeriye baktığını bile gördük. Şu an aramızda bir gönül bağı yok ama her gün gelip gidiyor” ifadelerini kullandı.
#Konya #Meram #İlginçHaber #Tilki #Doğa
